top of page

אבחונים

אבחון מספק מידע חשוב על התפיסות, המחשבות, הרגשות, ההתנהגות, הכישורים וההיבטים השונים בתפקוד הפסיכולוגי והקוגניטיבי של האדם כמו גם תפקודי למידה וזיכרון, באמצעות העברה של מבחנים פורמליים מתוקננים, מהימנים ובעלי תוקף.
ישנן מגוון סיבות לביצוע סוגי אבחונים שונים לילדים, בני נוער ומבוגרים. המטרה השכיחה ביותר לביצוע אבחון מקיף הינה להבין מדוע האדם נתקל בקשיים מסוימים ולקבוע מהי דרך הפעולה הטובה ביותר כדי להתגבר על קשיים אלו ולאפשר לו לממש את מלוא הפוטנציאל שלו.

down-arrow.png

מבולבלים?  לא באמת מבינים מה השתבש?
מפגש ראשון בו נאסוף מכם מידע עליכם כהורים / כבני זוג / אנשים פרטיים. בדרך כלל נשאל על ההיסטוריה שלכם או של ילדיכם, בכדי שנוכל לזהות את מוקדי הצורך להתערבות והתייחסות טיפולית.
פעמים רבות אנחנו שומעים אנשים שפונים ומגיעים אלינו ומתוך מצוקה פונים לד"ר גוגל והוא מספר להם סיפור אבל..... לצערנו הוא לא באמת מכיר אותכם ולכן פעמים שתגיעו עם אבחנה לא אמיתית. בהערכה הראשונה ננסה לשמוע את המצוקה ואת הצמתים שאולי יצרו אותה וכך נוכל לתת לכם הערכה מקצועית היכן ומה הדרך הנכונה להערכתנו לשינוי ואיכות חיים טובה יותר.

diagnosis 1.png

הערכה ראשונית

הערכת סיכון וצרכים הינה כלי ייחודי המסייע בידי אנשי מקצוע מתחומי הרווחה, המשפט והטיפול על מנת: לקבוע את התוכן וההיקף של בעיית ההתנהגות המינית; להעריך את מידת הסיכון של הפוגע לעצמו ולקהילה; לזהות את הצרכים הטיפוליים, המשפחתיים והסביבתיים של הפוגע, ע"מ להפחית באופן מידי את הישנות ההתנהגות; לקבוע המלצות מפורשות לגבי ההתערבות הטיפולית היעילה; ולבסוף, להציע תוכנית מוגנות מקיפה וישימה להפחתת ההתנהגויות הפוגעות.
תהליך ההערכה כולל איסוף חומר אודות הקליינט (אבחונים פסיכולוגים, חומר משפטי, דו"ח סוציאלי וכו'), ריאיון קליני (1-3 פגישות), ראיון עם גורמי תמיכה (בני משפחה, צוותי חינוך) ולבסוף – הכנת חוות-דעת מקצועית. תהליך זה כפוף לכללי האתיקה והחיסיון הטיפולי ונעשה בהתאם לויתור סודיות מצד הקליינט.

magnifiy.png

הערכת סיכון

מתי לפנות? כאשר ההורים ו/או צוות בית הספר חשים כי הילד/ה או הנער/ה מתמודדים עם קשיים רגשיים או מפגינים קשיי התנהגות שהסביבה מתקשה להבין את מקורם ומתקשה לספק מענה נכון לקשיים אלו.אבחון פסיכו-דיאגנוסטי הוא אבחון פסיכולוגי מקיף, שנועד לתת תמונה מעמיקה ואינטגרטיבית, ביחס למצבו הרגשי והנפשי של הנבדק, לצד כישוריו השכליים והלימודיים. האבחון הפסיכו-דיאגנוסטי עוזר להבין את מהות הקשיים הרגשיים, התפקודיים וההתנהגותיים של הנבדק, עוזר לזהות גורמי סיכון, ומהווה כלי טוב לקביעת כיווני התערבות וטיפול. האבחון מתבצע על ידי פסיכולוגים קליניים.

behaviour.png

פסיכו-דיאגנוסטי
אבחון אישיות

bottom of page