top of page

 ייעוץ וטיפול רגשי

המטפלים במרכז "ממעמקים מטפלים באמונה" הינם בעלי תארים אקדמיים בתחום התמחותם. כל המטפלים מלווים ע"י הדרכה מקצועית להרחבת הידע הטיפולי לאורך כל הדרך ומתאימים את הטיפול לקהילה הדתית והחרדית.
ישנן הגדרות רבות למושג "טיפול רגשי/ פסיכולוגי", אך כולן מדגישות את קיומו של קשר אישי בין מטפל למטופל.ת / פונה, אשר מכוונן לצרכיו.ה של הפונה ומיועד לסייע לו.ה.
בעשורים האחרונים התפתחו מגוון גישות טיפוליות. במסגרת הקליניקה ניתנים הטיפולים הבאים:

down-arrow.png

מהי טראומה?

אירוע טראומטי הוא אירוע לא נורמאלי במציאות הנורמאלית שבה אנו חיים, אירוע לא צפוי על פי התפיסות והאמונות המאפשרות לנו ניהול שגרתי של חיים, אירוע שיביא אותנו למצב יוצא דופן של תחושת חוסר אונים משמעותי, מצוקה רגשית עמוקה וקשיי תפקוד משמעותיים.

אירוע טראומטי יכול להיות אירוע שהאדם חווה באופן ישיר או שהוא עד ראייה/שמיעה והדבר מעמיד את החוויה שלו בסיכון לשלמותו הגופנית ו/או הנפשית. ניתן לומר שאירוע טראומתי הוא אירוע החושף את האדם לתחושת איום קיומי. 
כאשר אנו חווים או עדים לאירוע טראומתי, תחושת הבטחון והשליטה שעליה אנו נשענים נקרעת באחת. נוצר קרע באמון שאנו נותנים בעולם ובעצמנו ואנו נותרים עם חוויה של תלישות ובדידות.
תחושת הרציפות אשר מאפשרת לנו לתפקד, לנבא את המחר, להתכונן ולתכנן את חיינו במישורים השונים ולחוות תחושת ערך ושליטה בחיים, נקטעת באחת ובכך מערערת את יסודות הקיום שלנו.
חשיפה לאירוע טראומתי מעוררת במרבית המקרים תגובה הכוללת מנעד רחב של סימפטומים גופניים, רגשיים, קוגניטיביים והתנהגותיים. תגובה זו הינה "נורמלית למצב שאינו נורמלי". 
תגובה פיזית: בחילה, רעד, יובש בפה, דפיקות לב מואצות, קושי בנשימה, חולשה, כאבים בחזה, הקאות, כאבי בטן.
תגובה קוגניטיבית: מחשבות חודרניות, פלשבקים של זיכרונות טראומתיים, בלבול, קושי בריכוז, בעיות זיכרון, איבוד תחושת זמן וקושי לחשוב בהגיון. 
תגובה רגשית: חרדה, פחד, דכאון, הכחשה, פאניקה, הצפה, כעס, אשמה, חוסר וודאות ועצבנות.
תגובה התנהגותית: הסתגרות והתנתקות, הימנעות, חשדנות, הפרעות בשינה וסיוטים, שינויים בתחושת רעב, חוסר שקט, דריכות מתמדת ואף תוקפנות. 
ב48 שעות הראשונות מהאירוע, כמעט כל מי שנחשף לאירוע יחווה תסמנים שונים מבין אלו המפורטים מעלה. תגובה זו מכונה תגובת דחק חריפה (ASR). כ-30% ימשיכו לחוות תסמינים גם כעבור ארבעה שבועות מהאירוע- תגובה זו מוגדרת כהפרעת דחק חריפה (ASD) ואילו רק כ-10% יחוו פגיעה מתמשכת בתפקוד, חודש ומעלה מהאירוע ותגובה זו נקראת כהפרעה פוסט טראומתית PTSD. 
במקרים מסוימים, התגובה לאירוע הטראומתי לא תופיע מיד לאחר החשיפה, אלא תושהה ועשויה להתעורר כעבור חודשים ארוכים ואף שנים לאחר האירוע. 
ההתמודדות עם טראומה מבודדות לעתים קרובות את האדם ומערערת את בטחונו. על כן, הטיפול חייב להיות מושתת על יחסי אמון, ביטחון וחיזוק תחושת השליטה והערך העצמי של האדם.

 

בתהליך הטיפול ניתן לבחון יחד, למפות ולהכיר באופנים בהם הטראומה השפיעה על חיי האדם, בכל המישורים השונים של חייו ובמאמציו של האדם לתפקד ולהגן על היקר לו אל מול הטראומה שאירעה. 
בנוסף, מתן מידע פסיכו-חינוכי והבנה של התגובות האנושיות הטבעיות לאירוע טראומתי.

 

השיח וההתבוננות המשותפת על האירוע הטראומתי ממקום בטוח, מאפשרת קבלת תמונה מלאה יותר של ההתרחשות, הרחבה של משמעות האירוע והחזרת חווית הרציפות שנקטעה, על ידי חיבור בין מה שקדם לאירוע ולמה שאירע בזמן האירוע ואחריו, זאת תוך חיבור למשאבים הפנימיים והסביבתיים של האדם. 

 

אם נחשפתם לאירוע טראומתי ואתם חווים מצוקה, אל תישארו לבד.
אנשי הטיפול בצוות שלנו מתמחים בגישות טיפול שונות ועכשוויות להתמודדות עם טראומה, וישמחו לסייע.

 

טיפול בטראומה ופוסט טראומה

depressed.png
bottom of page